Skip to content

Subtitrų skaitymas

Paspaudus žalią mygtuką Start (Pradėti), pamaldoms vykstant išversti subtitrai tiesiogiai rodomi jūsų telefone.

Žalias mygtukas „Start“

Tiesioginio vertimo vaizdas telefone

  • Sveikinimo eilutę, kai prisijungiate pirmą kartą.
  • Tiesioginius subtitrus, kurie atnaujinami kalbant ir verčiant.
  • Apvalų rodyklės mygtuką, kuris pasirodo slenkant aukštyn (žr. Praleisto teksto skaitymas).
  • Raudoną indikatorių TIESIOGIAI (LIVE), kai transliacija yra aktyvi.

Pagal numatytuosius nustatymus matote ir vertimą, ir originalų kalbamą tekstą. Atidarykite Meniu (☰) ir paspauskite Slėpti originalų tekstą (angl. Hide original transcript), kad būtų rodoma tik jūsų kalba.

Mygtukas „Slėpti originalų tekstą“

Dvikalbis režimas (vertimas + originalas):

Subtitrai, rodantys vertimą ir originalų tekstą

Tik vertimas:

Subtitrai, rodantys tik išverstą tekstą

Norėdami vėl matyti originalų tekstą, dar kartą atidarykite Meniu ir paspauskite Rodyti originalų tekstą (angl. Show original transcript).

Mygtukas „Rodyti originalų tekstą“

Nauji subtitrai stumia senesnius aukštyn, o ekranas slenka automatiškai, kad visada matytumėte naujausią eilutę.

Norėdami perskaityti tai, ką praleidote, braukite pirštu aukštyn. Tai sustabdys automatinį slinkimą, kad galėtumėte skaityti sau tinkamu tempu.

Kai norėsite grįžti prie tiesioginio teksto, paspauskite apvalų rodyklės mygtuką apatiniame kampe. Jis akimirksniu sugrąžins jus prie pačių naujausių subtitrų.

Paspauskite Meniu, tada Keisti teksto dydį (angl. Change text size), kad pasirinktumėte mažą, vidutinį arba didelį šriftą. Jūsų pasirinkimas bus išsaugotas šiame įrenginyje.

Didelis teksto dydis

Jūsų telefono prieinamumo nustatymai taip pat turi įtakos teksto rodymui.

Jūsų subtitrai išsaugomi šiame įrenginyje

Section titled “Jūsų subtitrai išsaugomi šiame įrenginyje”

„Breeze“ išsaugo pastaruosius subtitrus jūsų telefone maždaug šešias dienas kiekvienai kalbai. Jei uždarysite naršyklę ir vėl atidarysite tą pačią nuorodą, vis tiek galėsite perskaityti tai, ką praleidote – su datų skirtukais, jei subtitrai apima daugiau nei vieną dieną.

Subtitrai vis dar matomi iš naujo atidarius puslapį

Ši informacija saugoma tik jūsų įrenginyje – ne debesyje. Išvalius naršyklės duomenis, išsaugoti subtitrai bus pašalinti.

  • Neišjunkite ekrano ir palikite atvertą vertimą. Jei programa nerodoma ekrane, telefonai sustabdo „Breeze“ veikimą.
  • Atnaujinkite puslapį kartą, jei subtitrai nustoja atsinaujinti (tai kartais nutinka senesniuose įrenginiuose).
  • Paspauskite raudoną mygtuką Stop (Sustabdyti), kad išeitumėte iš tiesioginės peržiūros ir grįžtumėte į kalbų sąrašą – jūsų išsaugoti subtitrai išliks.
  • Apie įgarsintą vertimą skaitykite skyriuje Garsas.

Raudonas mygtukas „Stop“