Preskočiť na obsah

Čítanie titulkov

Keď ťuknete na zelené tlačidlo Začať, preložené titulky sa budú v reálnom čase zobrazovať na vašom telefóne, kým bohoslužba prebieha.

Zelené tlačidlo Začať

Pohľad na živý preklad v telefóne

  • Uvítací riadok pri prvom pripojení.
  • Živé titulky, ktoré sa aktualizujú súbežne s prekladom hovorenej reči.
  • Okrúhle tlačidlo so šípkou, ktoré sa zobrazí, keď posuniete obrazovku nahor (pozrite si časť Dobiehanie textu).
  • Červený indikátor LIVE, keď je prenos aktívny.

V predvolenom nastavení uvidíte preklad aj pôvodný hovorený text. Otvorte Menu (☰) a ťuknite na Skryť pôvodný prepis, ak chcete zobraziť iba váš jazyk.

Tlačidlo Skryť pôvodný prepis

Dvojjazyčne (preklad + originál):

Titulky zobrazujúce preklad aj pôvodný text

Iba preklad:

Titulky zobrazujúce iba preložený text

Ak chcete znova zobraziť pôvodný text, otvorte znova Menu a ťuknite na Zobraziť pôvodný prepis.

Tlačidlo Zobraziť pôvodný prepis

Nové titulky posúvajú tie staršie nahor a obrazovka sa automaticky posúva, aby vždy zobrazovala najnovší riadok.

Ak si chcete znova prečítať niečo, čo ste zameškali, potiahnite prstom nahor. Tým sa automatické posúvanie pozastaví, aby ste si mohli text prečítať vlastným tempom.

Keď sa budete chcieť vrátiť k živému vysielaniu, ťuknite na okrúhle tlačidlo so šípkou v dolnom rohu. Okamžite sa presuniete na najnovší titulok.

Ťuknite na Menu a potom na Zmeniť veľkosť textu pre prepínanie medzi malým, stredným a veľkým písmom. Vaša voľba sa na tomto zariadení uloží.

Veľká veľkosť textu

Na vzhľad textu majú vplyv aj systémové nastavenia prístupnosti vo vašom telefóne.

Vaše titulky sa ukladajú v tomto zariadení

Section titled “Vaše titulky sa ukladajú v tomto zariadení”

Breeze uchováva nedávne titulky vo vašom telefóne približne šesť dní pre každý jazyk. Ak zatvoríte prehliadač a znova otvoríte ten istý odkaz, stále si môžete prečítať, čo ste zameškali – vrátane oddeľovačov dátumu, ak titulky pochádzajú z viacerých dní.

Titulky viditeľné aj po opätovnom otvorení stránky

Tieto údaje sa ukladajú výhradne vo vašom zariadení – nie v cloude. Vymazaním údajov prehliadača sa uložené titulky odstránia.

  • Nechajte obrazovku zapnutú a preklad otvorený. Telefóny zastavia chod aplikácie Breeze, ak nie je zobrazená na obrazovke.
  • Ak sa titulky prestanú aktualizovať, raz obnovte stránku (stáva sa to niekedy na starších zariadeniach).
  • Ťuknutím na červené tlačidlo Zastaviť opustíte živý prenos a vrátite sa na zoznam jazykov – vaše uložené titulky zostanú zachované.
  • Informácie o hovorenom preklade nájdete v časti Zvuk.

Červené tlačidlo Zastaviť