Přeskočit na obsah

Čtení titulků

Jakmile klepnete na zelené tlačítko Spustit, přeložené titulky se začnou zobrazovat na vašem telefonu přímo během bohoslužby.

Zelené tlačítko Spustit

Živý náhled překladu na telefonu

  • Uvítací řádek při prvním připojení.
  • Živé titulky, které se aktualizují podle toho, jak probíhá překlad mluveného slova.
  • Kulaté tlačítko se šipkou, které se zobrazí, když posunete stránku nahoru (viz Jak dohnat zameškaný text).
  • Červený indikátor ŽIVĚ, dokud je přenos aktivní.

Dvojjazyčné zobrazení nebo pouze překlad

Sekce “Dvojjazyčné zobrazení nebo pouze překlad”

Ve výchozím nastavení uvidíte jak překlad, tak původní mluvený text. Otevřete Nabídku (☰) a klepněte na Skrýt původní přepis, pokud chcete zobrazit pouze váš jazyk.

Tlačítko Skrýt původní přepis

Dvojjazyčně (překlad + originál):

Titulky zobrazující překlad i původní text

Pouze překlad:

Titulky zobrazující pouze přeložený text

Chcete-li původní text znovu zobrazit, otevřete opět Nabídku a klepněte na Zobrazit původní přepis.

Tlačítko Zobrazit původní přepis

Jak dohnat zameškaný text

Sekce “Jak dohnat zameškaný text”

Nové titulky posouvají ty starší nahoru a obrazovka se automaticky posouvá, aby stále zobrazovala nejnovější řádek.

Chcete-li si znovu přečíst něco, co jste zameškali, posuňte prstem nahoru. Tím se automatické posouvání pozastaví a vy můžete číst vlastním tempem.

Až se budete chtít vrátit k živému přenosu, klepněte na kulaté tlačítko se šipkou v dolním rohu. To vás posune přímo k nejnovějším titulkům.

Klepněte na Nabídka a poté na Změnit velikost textu pro prepínání mezi malou, střední a velkou velikostí. Vaše volba se na tomto zařízení uloží.

Velká velikost textu

Na vzhled textu mají vliv i systémová nastavení zpřístupnění ve vašem telefonu.

Vaše titulky se ukládají v tomto zařízení

Sekce “Vaše titulky se ukládají v tomto zařízení”

Aplikace Breeze uchovává nedávné titulky ve vašem telefonu přibližně šest dní pro každý jazyk. Pokud prohlížeč zavřete a znovu otevřete stejný odkaz, stále si můžete přečíst, co jste zameškali — včetně oddělovačů data, pokud titulky zasahují do více dnů.

Titulky jsou po znovuotevření stránky stále viditelné

Tyto údaje se ukládají pouze ve vašem zařízení — nikoli v cloudu. Vymazáním dat prohlížeče se uložené titulky odstraní.

  • Nechte obrazovku zapnutou a překlad otevřený. Telefony zastaví běh Breeze, pokud se aplikace právě nezobrazuje.
  • Pokud se titulky přestanou aktualizovat, jednou stránku obnovte (u starších zařízení k tomu někdy dochází).
  • Klepnutím na červené tlačítko Zastavit opustíte živý náhled a vrátíte se do seznamu jazyků — vaše uložené titulky zůstanou zachovány.
  • Informace o mluveném překladu naleznete v části Zvuk.

Červené tlačítko Zastavit